BeyondPC.pl

Teraz jest 2018-10-20, 13:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-07-30, 10:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-01, 17:44
Posty: 237
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Simplex napisał(a):
A jaki w chello jest upload? 1mb?


512 :(

Dziś jadę rozwiązać umowę z Ghnet, pewnie rzutem na taśmę zaproponują mi jakąś magiczną ofertę. Musieliby się grubo postarać żebym u nich został.

_________________
ASUS UL30VT/Nokia 808 PureView


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 11:36 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
512kbps U/L No to juz wiem czemu nie chcę chello ;) Straszna bieda, myslalem, ze chociaz 1mbit dają (Aster chyba tyle daje). Łącza w których upload wynosi 10% downloadu powinny być ustawowo zakazane ;)
GHnet ma swoje wady, ale w kategorii łącz symetrycznych jest raczej bezkonkurencyjny.

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 11:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-04-06, 22:29
Posty: 1968
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 755330
Ja płacę 68 za 3/3 i zewnętrzne IP.

Stałe 6/6 mógłbym mieć za 81.5 zł, ale jako że obecnie rzadko mi upload idzie maksem to nie opłaca mi się zmieniać. Download mi w pełni wystarcza.

_________________
podpis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 12:29 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
A co to za provider?

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 16:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-04-06, 22:29
Posty: 1968
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 755330
Internetia (wcześniej Airbites).

_________________
podpis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 21:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-01, 17:44
Posty: 237
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Byłem w ghnet rozwiązać umowę, ale w sumie podpisałem nową: taryfa nazywa się MAX 8 i zakłada symetryczne 2 mb (8mb w godz 24-12), do tego zew ip i podział łącza w sumie za 53 zł. I cymes: umowa na 6 miesięcy, trzeba tylko pamiętać, żeby ją wypowiedzieć w odpowiednim czasie, bo potem wpada się w koszty.

Jak to działać będzie to napiszę, jak mi włączą.

_________________
ASUS UL30VT/Nokia 808 PureView


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 22:52 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
To fajne warunki, ale z ta konczaca sie umowa to sie cos pogorszylo, bo jak ja podpisywalem umowe to po jej skonczeniu po prostu przechodzila na umowe na czas nieokreslony na tych samych warunkach.
ostales takie waunki z cennika, czy cos wynegocjowales? Bo znowuż jak ja probowalem cokolwiek negocjowac to twardo mi mowili, ze moga mi dac tylko takie warunki jak w cenniku, i to probowalem w odstepie czasu u dwoch roznych konsultantow (osobiscie, ofc).
Efekt był taki, ze student z ulicy dostawal na wejsciu lepsze warunki i nizsze ceny niz ja z ponad 2letnim stażem. Tak sie wkurzylem, ze bylem nawet gotow nie przedluzac umowy, ale w koncu z braku alternatywy wzialem ten pakiet 3/3 (6/6 w nocy).

EDIT: musiales dostac jakies specjalne warunki, bo w cenniku ghnet lacze MAX8 przy umowie na pol roku kosztuje 73 zl (i to bez dzielenia i zewn. ip - to dodatkowe 20zl w sumie), tak więc masz skandalicznie dobre warunki ;)

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 23:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Ehm, ja mam chello i jest u mnie 10 dl/1 up za jakieś 80+ zł (mam chyba jakąś niewielką zniżkę, że mam już ponad rok umowę). Oczywiście w cenie zewnętrzne IP i żadnych limitów (czy któryś provider dalej je ma?)
Trochę bida faktycznie z tym upem ale nie narzekam na ratio :) choć nie pożałowałbym tak z 3 mbps - szybciej szłyby pliki na youtube, które wrzucam z koncertów...
Ale przede wszystkim praktycznie chello nie pada - od półtora roku temu zdarzyło się to może z 3-4 razy i to maksymalnie na kilka godzin (chyba najdłużej to trwało przez noc bo wyłączyłem kompa ale rano już net był). To sobie cenię najbardziej w chello bo nic tak nie wkurza, jak kiepski ping i częste rozłączenia w grach sieciowych.
A, i naprawili problem w Eve. Nie wiadomo czemu, ale rok temu nie dało się grać w Eve na chello bo rozłączało co kilka minut. Można było robić tunele ale za dużo zabawy. Teraz już od paru miesięcy jest cacy (ostatnio grałem w Eve w zimie, a teraz znowu wracam, przynajmniej na darmowy tydzień :))
I nie wiem, jak jest z dzieleniem łącza ale ja sobie rozdzielam net przez komputer via wifi i działa to perfekcyjnie. Tym sposobem mogę spiąć peceta, lapa, Wii i nawet Nintendo DS :)

Tyle sprostowania od użytkownika chello.

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-30, 23:18 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Mozliwe jest np. ze do szybszego lacza (10mb) daja 1mbit upa, a do 5mb daja 0,5mbita. Tak czy siak ul stanowiacy 10% dl to troche bieda, zwlaszcza jak kogoś rozbestwił symetryk ;)

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-31, 00:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Tak, to prawda. Wcześniej miałem 4/1, ale napisałem do nich i dostałem 10/1
To 10 dl jest mi totalnie nieprzydatne. Pomimo zewnętrznego ip, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miał taki download - czy to przez p2p czy direct. Zwłaszcza, że ja i tak nie robię namiętnie kopii zapasowych (chociaż przy dużych łatkach przydaje się duże łącze). Zamiast tego mogliby zrobić 6/4 :]

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-31, 08:22 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Na prywatnych trackerach wyciagalbys max lacza ;)

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-31, 11:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Niestety, wszystkie sloty na fileporn są już obsadzone ;p

joke :P

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-31, 12:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 14:32
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Simplex napisał(a):
Mozliwe jest np. ze do szybszego lacza (10mb) daja 1mbit upa, a do 5mb daja 0,5mbita. Tak czy siak ul stanowiacy 10% dl to troche bieda, zwlaszcza jak kogoś rozbestwił symetryk ;)

10mbit już właściwie nie ma w ofercie. Obecnie jest:
1Mb/s / 128kb/s
5Mb/s / 512kb/s
15Mb/s / 1Mb/s
30Mb/s / 2Mb/s
Kiedyś dało się zamówić jeszcze "Szybsze wysyłanie", za parę groszy upload rósł dwukrotnie, teraz niestety już nie dają ;)

_________________
..:: E4300 | AB9 Pro | CNPS 7000B-Cu | Patriot PC6400LLK 2x1GB | PowerColor HD4830 | WD6400AAKS | Audigy 2 | UltraX + G5 | P19-2
..:: Asus UL20A-2X055
..:: iriver T60 2GB + SoundMagic PL11 / Creative Zen Aurvana | E51
..:: Panasonic TX-L32X15E


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-31, 12:55 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Upload wynosi mniej niż 10% downloadu - w tym względzie chyba udało im się przegonić nawet neostradę ;)

Proponuje lacze 30mbit/32kbps ;)

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-31, 16:44 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 02:37
Posty: 711
Lokalizacja: LOL City ;-)
Gadu-Gadu: 0
No dramat normalnie. Ja mam 26 DL i 1 UL (więc mniej niż 5%) i ani mi się widzi narzekać. Transfer w dół do 3 MB/s, a w górę... a cóż ja miałbym tyle wysyłać? :) Gdyby było z jakąś groszową dopłatą to może bym się skusił ale chwilowo nie widzę szczególnej (ani ogólnej) potrzeby.

_________________
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL