BeyondPC.pl

Teraz jest 2018-06-21, 21:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-09-13, 13:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Ano, to naprawdę świetne łącze jak na 60 zł. Aż mnie zaczęło kusić, czy nie zmienić operatora.

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-09-13, 13:07 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 18:25
Posty: 590
Gadu-Gadu: 0
Wszystko fajnie, póki GHNET do danej lokalizacji nie jest dostarczany drogą powietrzną, jak u mnie. Boję się zamienić tabelek telefoniczny na łącze bezprzewodowe. Z drugiej strony na moim 6/512, 6mbit jest mi w większości zbędne, natomiast 512 chętnie zamieniłbym na min 2mbit :/

_________________
Guild Wars 2 PL


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-09-13, 17:23 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
ainur napisał(a):
Ano, to naprawdę świetne łącze jak na 60 zł. Aż mnie zaczęło kusić, czy nie zmienić operatora.

A, ghnet ma jeszcze promocje studencką - umowa do konca czerwca i jakies tam jeszcze bonusy:

http://www.ghnet.com.pl/internet/?action=promocje#zo

A co do sposobu dostarczania, to nie wiem jak do mnie jest dostarczany, ale nie narzekam.

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-09-13, 23:47 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 18:25
Posty: 379
Gadu-Gadu: 0
Makonde napisał(a):
Wszystko fajnie, póki GHNET do danej lokalizacji nie jest dostarczany drogą powietrzną, jak u mnie. Boję się zamienić tabelek telefoniczny na łącze bezprzewodowe. Z drugiej strony na moim 6/512, 6mbit jest mi w większości zbędne, natomiast 512 chętnie zamieniłbym na min 2mbit :/

U mnie też jest "drogą powietrzną" i akurat z tym nie ma problemów. Kiedyś był dramat, tragiczne pingi i straty pakietów, ale parę lat temu zmienili sprzęt na porządną radiolinie i ten problem się skończył. Było z ghnetem różnie, jakieś awarie etc., ale powiedzmy, że od jakiegoś czasu nie narzekam, raczej się poprawiają z czasem, a nie psują. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-09-14, 07:17 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
A propos symetryczności łącza ghnet, zrzut z dziś rano:

Obrazek

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-30, 10:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-01, 17:44
Posty: 237
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
właśnie skończyła mi się umowa (53 zł za 2 mb (5 w nocy) podział łącza i zew ip) poszedłem więc do biura klienta a tam oferują mi nową na znacznie gorszych warunkach (cena wzrasta o 20 pln) - roześmiałem im się serdecznie w twarz; już niedługo będę miał chello 8 mb za 70 zł

Ghnet stosuje ciekawą politykę - dopóki byli monopolistą darli paskarskie ceny, później na moich blokach pojawil się Aster i Chello więc udało mi się podpisac znośną umowę. Teraz chyba spadły im przychody bo znowu usiłują zdzierać. Papa ghnet.

PS. Pobieranie opłat za podział łącza i zew ip jest anachronizmem, żaden liczący się operator tego nie ma. Jakość usług ghnet jest poniżej przeciętnej, obsługa i podejście do klienta tym bardziej. to sugeruje, że powinni być na dolnej półce cenowej, a oni wskakują na górną.

_________________
ASUS UL30VT/Nokia 808 PureView


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-30, 13:23 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Fajnie jak sie ma alternatywe, ja niestety nie mam (tzn mam, ale nie lepszą ;) . Ale na jakość nie narzekam - w umowie mam 5/5 w dzień i 20/2 w nocy i tyle jest. Awarie też są bardzo rzadkie.

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 18:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-01, 17:44
Posty: 237
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
od poniedziałku wchodzi nowa oferta UPC, bez żalu pozbyłem sie Ghnetu i w środę założą mi UPC 5mb za 60 pln (opłata inst. 39 pln), inne opcje u mnie dostępne to 15 mb (75 zł) i 25 (90zł)

_________________
ASUS UL30VT/Nokia 808 PureView


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 18:49 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Jak ja bym mial UPC to nad ghnetem bym sie nawet nie zastanawial, pozostaje mi tylko Ci pozazdroscic i miec nadzieje, ze ziszcza sie plotki o tym ze upc chce przejac aster ;)

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-02-21, 20:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 20:00
Posty: 1621
Lokalizacja: Ruczaj
Gadu-Gadu: 0
Mi też niedawno poprawili łącze i mam teraz 15Mb/s za 55zł. Może być ;)
Obrazek

_________________
Tako rzecze currahee.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-06-09, 16:44 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-26, 20:47
Posty: 5213
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
W ramach reanimacji forum i reklamowania ghnetu ;) Ich najszybsze lacze teraz to 10/10 w dzien 30/10 w nocy za 99zl przy umowie na rok (przez pierwsze 3 miechy 19,90 miesiecznie). W porownaniu z UPC szalu nie ma, ale UPC za duzego zasiegu nie ma.

Aster natomiast ma dwie najszybsze oferty:
60/6 w dzien i 120/6 w nocy - 240zl
30/4 w dzien i 60/4 w nocy - 200zl

To ceny z ich oficjalnego cennika na stronie, wiec kosmiczne, jak sie zadzwoni na infolinie to zawsze sie okazuje ze jest jakas promocja i jest o polowe taniej ;)

_________________
Pzdr,
Simplex

ASUS P8Z68 DELUXE | Core i7-2700K@4,6 GHz | 2x4GB GoodRAM 1333MHz | Gigabyte GeForce GTX 780Ti OC
Pioneer DVR-215BK | OCZ Vertex 4 | Corsair MX100 | HDD Samsung HD203UI & HD204WI | WD RED 3TB
Fractal Design Define R4 | Corsair RM750 | Thermarlight Macho HR-02 | Sound Blaster Zx | Logitech Z-5500 THX
Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 | Logitech Performance Mouse MX
LG 55LD650 | Galaxy Nexus 4| Kindle Voyage | PS3 Slim | X360 Slim


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL