BeyondPC.pl

Teraz jest 2018-06-21, 21:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-01-16, 16:29 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 20:48
Posty: 216
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 1360541
Mam od kilku tygodni konkretne problemy ze swoim internetem (internet od Multimo, sprzęt D-Link 320T, Linksys WRT54GL spięte w bridge).
Modem ADSL dosyć często się rozłącza i nie chce łączyć ponownie. Żeby mu się to udało, trzeba zadzwonić gdzieś ze stacjonarnego.
Przez pierwsze kilka sekund rozmowy (zazwyczaj błękitna linia TP ;) ) słychać trzaski, później znikają i modem się łączy.
Przed wszystkie telefony są wpięte filtry, zmieniłem też kabel na trasie gniazdko<->modem. Byli też "fachowcy" od TP, ale zajmowali się tylko linią na zewnątrz.
Jak dla mnie wygląda to tak, że gdzieś, coś gromadzi ładunek na kablach, a nawiązanie połączenia zamyka obwód i rozładowuje cholerstwo.
To tylko moje gdybanie, źródła problemu nie udało się zidentyfikować, więc:
Czy jest jakiś domowy sposób na sprawdzenie linii wewnątrz budynku?
Ewentualnie czy możecie polecić kogoś z odpowiednim sprzętem i umiejętnościami, żeby taką usterkę mi znaleźć i wyeliminować?

_________________
http://www.fridek.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-30, 10:39 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-01, 17:44
Posty: 237
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
taką usterkę eliminuje monter, zadzwoń na infolinię

_________________
ASUS UL30VT/Nokia 808 PureView


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2010-01-30, 12:04 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 20:48
Posty: 216
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 1360541
Cytuj:
Byli też "fachowcy" od TP, ale zajmowali się tylko linią na zewnątrz.
;)
Udało mi się naprawić usterkę, okazało się że powodował ją jeden z telefonów. Nie wiem jak to możliwe, skoro był za filtrem, w każdym razie już działa.

_________________
http://www.fridek.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL