BeyondPC.pl
https://beyondpc.pl/

Poszukuje nowy Router
https://beyondpc.pl/viewtopic.php?f=4&t=4452
Strona 1 z 1

Autor:  ChuckYou [ 2013-10-05, 07:27 ]
Tytuł:  Poszukuje nowy Router

Witam jako że mój WRT54G co chwile się przywiesza i ma słaby zasięg szukam nowy router w standardzie n.
Wymaganie obsługa 3-4 komputerów i do 3 urządzeń wifi i możliwość instalowania ddwrt itp bobrze gdy dałoby się zwiększyć mu moc wifi gdyż to jest największą bolączką mojego WRT.

Na szybko znalazłem. Budżet 150-300zł

RT-N16
http://www.asus.com/Networking/RTN16/

Autor:  Piotrek [ 2013-11-11, 09:30 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

Podłączę się do tematu. Mój obecny TPlink 1043ND dostaje od jakiegoś czasu padaczki wifi. Poczytałem i niby wina najnowszych wersji Gargoyla. Wróciłem do oryginalnego softu, ale padaka trwa dalej (wifi znika - czasem na parę sekund, czasem do restartu routera, kilka razy dziennie).

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, chętnie posłucham, jeśli nie, to szukam nowego routera.

Wspomniany Asus wygląda fajnie - ktoś potrafi powiedzieć czy warto, ew czy w zbliżonej (chętnie niższej) znajdzie się lepszy sprzęt. To na czym mi zależy to Gb LAN/WAN i Nka 300Mb. Pozostałe "ficzery" zbędne.

Autor:  Stasheck [ 2013-11-11, 14:25 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

Piotrek, sprawdź kondensatory w zasilaczu. Albo przelutuj w ciemno.

Autor:  Vacek [ 2013-11-11, 17:14 ]
Tytuł: 

Piotrek- u mnie na tpl 1043 tez mialem problem z resetami wifi. Po zainstalowaniu rok temu "gargulca" smiga bez problemu do tej pory jak patrzylem ostatnio to mial czas od ostatniego resetu 300dni (jest na upsie). Wszystko zalezy od rev. urzadzenia jedynki mialy niestabilny oryginalny soft i tylko wgranie gargulca ppmagalo. Przy 3 na oryginalnym to nawet ftp po usb dziala ja trzeba. Sugeruje reset i wgranie od nowa stabilnego gargulca i zaprogramowac wszystko od nowa - nie wgrywaj z backupu.

Autor:  Piotrek [ 2013-11-11, 22:19 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

Stachu - mówimy o zasilaczu zew. czy jakiejś sekcji zasilania wew. urządzenia?

Vacek - ten dziad pracuje u mnie już kilka lat i cały ten czas jechał na Gargoylu (http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl). Na oryginalu jechał może 5 min ;) Od X wersji (miesięcy) miałem ten problem, ale teraz osiągnąłem apogeum wk... odkąd muszę tymczasowo mieć NASa na wifi :/

Poczytałem, że na Gargu/open bywają problemy ze sterownikiem do wifi i to może być przyczyną. Niestety na oryginanym sofcie (czyli niby nie żaden opensource, tylko stery od producenta) jest to samo :/

EDIT:

Zapomniałem, Vacek - jaką masz wersję softu? Może masz gdzieś binarkę? Na starszych Gargulcach (zanim przeszli na attitude, backfire chyba to się zwało) kiedyś chodziło dobrze :P Człowieka ciągnie do nowszego softu, wierząc, że będzie lepiej a tu...

Autor:  Vacek [ 2013-11-11, 23:47 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

Piotrek napisał(a):
ciach.

Zapomniałem, Vacek - jaką masz wersję softu? Może masz gdzieś binarkę? Na starszych Gargulcach (zanim przeszli na attitude, backfire chyba to się zwało) kiedyś chodziło dobrze :P Człowieka ciągnie do nowszego softu, wierząc, że będzie lepiej a tu...


Wersja Gargoyle:1.5.9.4 (r35531), by obsy

Ja mam w domu jak wczesniej wspomnialem 2 takie urzadzenia wersja 1 jest niestabilna i gargulec wgrany został po pierwszych problemach podobnych o których wspomniałeś. Drugie urzadzenie to wersja 3 i tam na oryginalnym chodzi jako "przeźroczysta bramka" i jako ftp lokalne :)
Sprawdz sobie jaka masz wersje urządzenia, jeśli to ( TP-Link TL-WR1043N/ND v1 ) to wystawiam Ci oprogramowanie na którym mi chodzi https://dl.dropboxusercontent.com/u/20339593/gargoyle-1.5.9.5-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin

powodzenia

Autor:  Piotrek [ 2013-11-11, 23:59 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

v1.8. Wrzucę, ale wersję factory (bo z oryginału). Zobaczymy, czy coś to zmieni.

Autor:  Piotrek [ 2013-11-13, 19:57 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

Niestety - mimo zmiany na 1.5.9.4, wciąż niestabilnie :/

Autor:  Stasheck [ 2013-11-17, 13:15 ]
Tytuł:  Re: Poszukuje nowy Router

Piotrek, kondensatory w zasilaczu mogą takie zabawy robić. Ale oczywiście YMMV.

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/