BeyondPC.pl

Teraz jest 2018-04-23, 11:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-12-16, 13:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Od pewnego czasu mam interesujący problem z laptopem Della i podpiętym do niego zewnętrznym LG. Gdy uruchomiam laptopa, to obraz pojawia się jedynie na LG. Windows nie widzi ekranu LCD laptopa. Wyłączam laptopa - uruchamiam jeszcze raz, i obraz jest na laptopie oraz na ekranie zewnętrznym. Dzisiaj i wczoraj zdarzyło mi się, że musiałem procedurę powtórzyć 2-3 razy, choć z drugiej strony, testując, udało mi się uruchomić wszystko poprawnie 2x pod rząd. Nie kumam tego i nie bardzo wiem, gdzie szukać problemu i co googlać.

Jakieś wskazówki?

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-12-25, 17:18 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 12:30
Posty: 1717
Lokalizacja: Zabierzów
Gadu-Gadu: 4038666
Próbowałeś wywalić sterowniki, reboot i zainstalować ponownie kart?

_________________
http://bepc.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-01-13, 01:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Dzięki za wskazówkę, ale w tzw. międzyczasie zastanowiłem się, dlaczego za drugim razem już odpala poprawnie - co jest tym czynnikiem? Okazuje się, że kwestia zasilania. Jeśli laptop jma podpięte zasilanie, nawet wystarczy kilkanaście sekund wcześniej, to już nie ma problemu z tym, że włącza się jedynie zewnętrzny ekran.
To jednak robi u mnie kolejne "wtf". Laptop ma ok. 4 lat, ale bateria trzyma wciąż dobrze - nie ma tak że bez podpięcia ma ledwie kilkanaście % energii. Na razie - no idea czemu tak.

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-01-13, 15:22 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 16:04
Posty: 1501
Lokalizacja: T'au
Gadu-Gadu: 2870729
Na moje to jakiś kondensator poszedł; druga opcja to że bateria na płycie słabo trzyma, i dopiero jak trochę podbije napięcie z zasilacza to całość wstaje.

Rozkręcić, obejrzeć :-)

_________________
Obrazek
Jeśli chcesz używać Dropbox, zarejestruj się z tego linka i na starcie dostaniesz +250MB! (ja też, za co z góry dziękuję!)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-01-13, 19:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 19:16
Posty: 914
Gadu-Gadu: 0
Tlen: extet
Ekran laptopa odpala także bez zasilacz, ale zazwyczaj po wyłączeniu kompa i włączeniu jeszcze raz. Jestem w stanie pracować bez zasilacza ok. 2h<.
Nigdy nie rozkręcałem swojego laptopa. I lubię swojego laptopa. No chyba że muszkę z dołu ekranu przy okazji usunąć...

_________________
rafalbill.blogspot.com - short portfolio


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL