BeyondPC.pl

Teraz jest 2018-06-21, 21:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-10-05, 07:27 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-15, 12:07
Posty: 268
Gadu-Gadu: 0
Witam jako że mój WRT54G co chwile się przywiesza i ma słaby zasięg szukam nowy router w standardzie n.
Wymaganie obsługa 3-4 komputerów i do 3 urządzeń wifi i możliwość instalowania ddwrt itp bobrze gdy dałoby się zwiększyć mu moc wifi gdyż to jest największą bolączką mojego WRT.

Na szybko znalazłem. Budżet 150-300zł

RT-N16
http://www.asus.com/Networking/RTN16/

_________________
Amiga 500 1MB | Modulator


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-11, 09:30 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 10:38
Posty: 1010
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Podłączę się do tematu. Mój obecny TPlink 1043ND dostaje od jakiegoś czasu padaczki wifi. Poczytałem i niby wina najnowszych wersji Gargoyla. Wróciłem do oryginalnego softu, ale padaka trwa dalej (wifi znika - czasem na parę sekund, czasem do restartu routera, kilka razy dziennie).

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, chętnie posłucham, jeśli nie, to szukam nowego routera.

Wspomniany Asus wygląda fajnie - ktoś potrafi powiedzieć czy warto, ew czy w zbliżonej (chętnie niższej) znajdzie się lepszy sprzęt. To na czym mi zależy to Gb LAN/WAN i Nka 300Mb. Pozostałe "ficzery" zbędne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-11, 14:25 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 16:04
Posty: 1501
Lokalizacja: T'au
Gadu-Gadu: 2870729
Piotrek, sprawdź kondensatory w zasilaczu. Albo przelutuj w ciemno.

_________________
Obrazek
Jeśli chcesz używać Dropbox, zarejestruj się z tego linka i na starcie dostaniesz +250MB! (ja też, za co z góry dziękuję!)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2013-11-11, 17:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-04-23, 08:39
Posty: 73
Lokalizacja: Brzesko
Gadu-Gadu: 287543
Piotrek- u mnie na tpl 1043 tez mialem problem z resetami wifi. Po zainstalowaniu rok temu "gargulca" smiga bez problemu do tej pory jak patrzylem ostatnio to mial czas od ostatniego resetu 300dni (jest na upsie). Wszystko zalezy od rev. urzadzenia jedynki mialy niestabilny oryginalny soft i tylko wgranie gargulca ppmagalo. Przy 3 na oryginalnym to nawet ftp po usb dziala ja trzeba. Sugeruje reset i wgranie od nowa stabilnego gargulca i zaprogramowac wszystko od nowa - nie wgrywaj z backupu.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-11, 22:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 10:38
Posty: 1010
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Stachu - mówimy o zasilaczu zew. czy jakiejś sekcji zasilania wew. urządzenia?

Vacek - ten dziad pracuje u mnie już kilka lat i cały ten czas jechał na Gargoylu (http://eko.one.pl/?p=openwrt-gargoylepl). Na oryginalu jechał może 5 min ;) Od X wersji (miesięcy) miałem ten problem, ale teraz osiągnąłem apogeum wk... odkąd muszę tymczasowo mieć NASa na wifi :/

Poczytałem, że na Gargu/open bywają problemy ze sterownikiem do wifi i to może być przyczyną. Niestety na oryginanym sofcie (czyli niby nie żaden opensource, tylko stery od producenta) jest to samo :/

EDIT:

Zapomniałem, Vacek - jaką masz wersję softu? Może masz gdzieś binarkę? Na starszych Gargulcach (zanim przeszli na attitude, backfire chyba to się zwało) kiedyś chodziło dobrze :P Człowieka ciągnie do nowszego softu, wierząc, że będzie lepiej a tu...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-11, 23:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-04-23, 08:39
Posty: 73
Lokalizacja: Brzesko
Gadu-Gadu: 287543
Piotrek napisał(a):
ciach.

Zapomniałem, Vacek - jaką masz wersję softu? Może masz gdzieś binarkę? Na starszych Gargulcach (zanim przeszli na attitude, backfire chyba to się zwało) kiedyś chodziło dobrze :P Człowieka ciągnie do nowszego softu, wierząc, że będzie lepiej a tu...


Wersja Gargoyle:1.5.9.4 (r35531), by obsy

Ja mam w domu jak wczesniej wspomnialem 2 takie urzadzenia wersja 1 jest niestabilna i gargulec wgrany został po pierwszych problemach podobnych o których wspomniałeś. Drugie urzadzenie to wersja 3 i tam na oryginalnym chodzi jako "przeźroczysta bramka" i jako ftp lokalne :)
Sprawdz sobie jaka masz wersje urządzenia, jeśli to ( TP-Link TL-WR1043N/ND v1 ) to wystawiam Ci oprogramowanie na którym mi chodzi https://dl.dropboxusercontent.com/u/20339593/gargoyle-1.5.9.5-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin

powodzenia

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-11, 23:59 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 10:38
Posty: 1010
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
v1.8. Wrzucę, ale wersję factory (bo z oryginału). Zobaczymy, czy coś to zmieni.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-13, 19:57 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 10:38
Posty: 1010
Lokalizacja: Kraków
Gadu-Gadu: 0
Niestety - mimo zmiany na 1.5.9.4, wciąż niestabilnie :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2013-11-17, 13:15 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 16:04
Posty: 1501
Lokalizacja: T'au
Gadu-Gadu: 2870729
Piotrek, kondensatory w zasilaczu mogą takie zabawy robić. Ale oczywiście YMMV.

_________________
Obrazek
Jeśli chcesz używać Dropbox, zarejestruj się z tego linka i na starcie dostaniesz +250MB! (ja też, za co z góry dziękuję!)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL