BeyondPC.pl

Teraz jest 2018-08-19, 22:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-02-16, 23:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-04, 18:03
Posty: 794
Lokalizacja: Lndn
Gadu-Gadu: 0
Zona jest wlasnie u tesciow i ja krew zalewa. Ruter ADSL TP-Link TD-W8951ND kupiony z 4 miesiace temu. Ponoc od poczatku robil jaja, ale tesciowie sie nie znaja, wiec nie chcieli grzebac.

Objawy:
- na kilku urzadzeniach jest wi-fi, na czesci z nich internetu nie ma (telefony, tablety, PC, laptop)
- rozlacza wi-fi jak chce
- ruter jakby sie sam resetowal, gasna diody od ADSL i zasilania, internetu i wi-fi, za chwile dziala jak nalezy
- potrafi dzialac bez problemu przez jakis czas

Co bylo probowane:
- ponowna konfiguracja
- zmiana kanalow
- reset rutera (kilkadziesiat razy :D )

Czy ruter ma isc na serwis, czy jest cos prostego, na co jeszcze nie wpadlismy, a moze pomoc?

_________________
War, war never changes...
GA-H87-HD3 | CORE i5 4570 @ 3,2 GHz | 4x4GB BALLISTIX 1600 | MSI GTX970 Gaming | PLEXTOR M5S 256 GB | SAMSUNG F3 1TB | ANTEC SONATA III + EARTHWATTS 500W | ACER P246H i kilka drobiazgow.
Sony Xperia Tablet Z 16GB LTE
Huawei P9 | iPhone 6 64GB


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-17, 13:40 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 17:17
Posty: 1233
Lokalizacja: Tutejszy
Gadu-Gadu: 0
Jesli gasnie dioda od zasilania to nie jest to kwestia wyboru kanalow czy innych parametrow konfiguracyjnych, raczej fizycznego uszkodzenia routera.

Rozlaczanie WiFi to oczywiscie moze byc takze kwestia specyficznego uksztaltowania terenu (zbrojone sciany po drodze - na przyklad).

_________________
Wypełnia mnie aksjologiczna pustka.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-18, 02:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-04, 18:03
Posty: 794
Lokalizacja: Lndn
Gadu-Gadu: 0
Usciclilem z malzonka, dioda zasilania nie gasnie - gasna i zapalaja sie rownoczesnie wszystkie inne, tak jak przy resecie. Mieszkanie nie jest duze, a sciana dzialowa, nie wspominajac, ze robi to samo 50cm od rutera :)

_________________
War, war never changes...
GA-H87-HD3 | CORE i5 4570 @ 3,2 GHz | 4x4GB BALLISTIX 1600 | MSI GTX970 Gaming | PLEXTOR M5S 256 GB | SAMSUNG F3 1TB | ANTEC SONATA III + EARTHWATTS 500W | ACER P246H i kilka drobiazgow.
Sony Xperia Tablet Z 16GB LTE
Huawei P9 | iPhone 6 64GB


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-18, 12:05 
Offline
Moherator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-02-27, 12:30
Posty: 1717
Lokalizacja: Zabierzów
Gadu-Gadu: 4038666
Jak gasną i zapalają się wszystkie inne to mimo wszystko obstawiałbym uszkodzenie routera. Jak nowy to na gwarancje. Jak bez gwarancji, to upgrade softu i może pomoże.

_________________
http://bepc.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-19, 12:35 
Offline

Dołączył(a): 2007-02-27, 16:04
Posty: 1501
Lokalizacja: T'au
Gadu-Gadu: 2870729
Jak dla mnie zasilacz jest trafiony - jak próbuje wciągnąć więcej mocy, to się resetuje. Wymienić sprzęt.

_________________
Obrazek
Jeśli chcesz używać Dropbox, zarejestruj się z tego linka i na starcie dostaniesz +250MB! (ja też, za co z góry dziękuję!)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2014-02-19, 18:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2007-03-04, 18:03
Posty: 794
Lokalizacja: Lndn
Gadu-Gadu: 0
Dzieki za porady, oddamy przy nastepnej wizycie w PL.

_________________
War, war never changes...
GA-H87-HD3 | CORE i5 4570 @ 3,2 GHz | 4x4GB BALLISTIX 1600 | MSI GTX970 Gaming | PLEXTOR M5S 256 GB | SAMSUNG F3 1TB | ANTEC SONATA III + EARTHWATTS 500W | ACER P246H i kilka drobiazgow.
Sony Xperia Tablet Z 16GB LTE
Huawei P9 | iPhone 6 64GB


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL